Vejledning til kostplan

Kostplanen er inddelt i 4 perioder med hver sin gruppe af fødevarer: A, B, C og D.

Det er vigtigt, at alle 4 perioder gennemføres .

I den enkelte periode skal man lade være med at spise/drikke de levnedsmidler, der står i tabellen. Samtidig skal man spise det, man plejer, af de ting, der står i de 3 andre tabeller.

Hver periode skal vare præcis 2 hele døgn . Perioderne kan lægges lige efter hinanden.

Hver dag registrerer du med 4-6 timers mellemrum , hvordan dit barn har det. (udskriv hjælpeskemaer)

For at vi kan lave statistik på resultaterne skal rækkefølgen være tilfældig, og det vil den blive, hvis du bruger din (altså moderens) fødselsdato til at vælge rækkefølgen, som vist i nedenstående tabel:

Dato Rækkefølge Dato Rækkefølge Dato Rækkefølge Dato Rækkefølge
1/1-15/1 CADB 1/4-15/4 CDBA 1/7-15/7 CBAD 1/10-15/10 ABCD
16/1-31/1 DCAB 16/4-30/4 ADCB 16/7-31/7 DBAC 16/10-31/10 CBDA
1/2-15/2 CABD 1/5-15/5 DABC 1/8-15/8 CDAB 1/11-15/11 BADC
16/2-29/2 DACB 16/5-31/5 BDCA 16/8-31/8 BCAD 16/11-30/9 DBCA
1/3-15/3 BACD 1/6-15/6 ABDC 1/9-15/9 BCDA 1/12-15/12 ACDB
16/3-31/3 ADCB 16/6-30/6 DCBA 16/9-30/9 DBAC 16/12-31/12 ACBD

Periode med fødevaregrupe

Levnedsmiddel (hvad må du ikke indtage)
A Varme drikke

Kaffe (alle mærker), Nescafe, Te (alm. og urtethe), Øl.

B Mejeriprodukter

Sødmælk, Letmælk, Skummetmælk, Kærnemælk, Kakaomælk

Yoghurt, A-38, Ymer, Tykmælk,

Smør, Piskefløde, Flødeskum

Skæreost, Brie, Skimmelost, Rygeost, Smøreost, Hytteost

C Syrlige frugter m.v.

 

Syrnede mælkeprod.

 

Tilbehør

Ananas, Kirsebær, Æble, Citron, Appelsin, Mandarin, Clemmentin, Kiwi, Jordbær, Hindbær, Brombær, Vindruer, Rødvin, Hvidvin, Likør, Sherry, Sodavand og Saftevand (med og uden sukker), Juice (alle slags), Syltetøj, Marmelade(alle slags), Vingummi, syrlige bolcher.

  Kærnemælk, Creme fraiche, Yoghurt, A-38, Ymer, Tykmælk.

 

  Ketchup, Remoulade, Syltede rødbeder, asier o.l.

 

D Krydderier m.v.

Stærkt krydret mad,  Chokolade, Lakrids, Rå løg, Kål, Radiser, Boullion, The- og Is med frugtsmag.

Tilbage til Forside